Nyheter

Yrkeserfarenhet – Skäl att få det på ditt CV

Om du är ny i näringslivet, kanske du undrar om det finns något sådant som en ”yrkeserfarenhet.” Erfarenhet,  det finns inga hårda och snabba regler om vad som utgör en yrkeserfarenhet. Men om du är villig att överväga några av de viktigaste sätten på vilka du kan tjäna och förbättra din upplevelse, kommer du att kunna komma med en lista över olika erfarenheter som kan lägga till din totala professionella portfölj.

Du kan göra massor av saker när det gäller att öka ditt CV, och en av dessa saker inkluderar att få erfarenhet av olika typer av aktiviteter. Du kanske till exempel är någon som har genomfört ett antal olika typer av insamlingar i ditt eget samhälle. Detta kan omfatta sådana strävanden som att inrätta cykel eller bordtennis kliniker, eller ens helt enkelt dela ut flygblad till människor som är intresserade av projektet. Naturligtvis kan du också volontär med olika lokala organisationer i ditt område. Du kan nå ut till lokala serviceorganisationer och hjälpa dem att sprida budskapet om sina händelser, och om du har rätt kompetens kan du sedan bli organisationens ansikte utåt. Det finns många fall där att ha en utomstående synvinkel kan vara mycket värdefullt för din karriär i framtiden. Det finns många olika typer av volontärarbete som du kan göra, och några av dessa innebär samhällstjänst projekt. Detta kan innebära att gå ut och hjälpa städa upp skräp i ditt grannskap efter en storm, eller besöka en lokal matbank för att mata människor som behöver hjälp. Denna typ av erfarenhet kan hamna gör dig ganska värdefull när du letar efter ett jobb.

Marknadsföra sig själv

En sak som du kan göra är att gå vidare och inrätta en webbplats. Även om detta verkar något elementärt, det fungerar som ett bra sätt att börja bygga ditt CV och visar potentiella arbetsgivare hur mycket erfarenhet du har. Ju bättre innehållet på din webbplats, desto mer lättpåverkade potentiella arbetsgivare kommer att vara när de tittar på din portfölj. Du kan också ta dig tid att lära dig mer om din bransch. Gör en del efterforskningar och räkna ut vad det är som du är bra på att göra. Lär dig allt du kan om processen för försäljning, marknadsföring, och hur dessa alla kommer samman för att göra ett framgångsrikt företag.

En liten anmärkning: om du har arbetat som cateringfirma eller evenemangsplanerare innan, förvänta dig inte att bli ombedd att frivilligt hjälpa till med dessa typer av företag igen. De kan anställa någon ny, och om du redan känner till repen, kanske du inte är redo att hoppa tillbaka in i detta. Men om du fortfarande arbetar mot att få din egen restaurang, evenemangsplanering, eller cateringföretag, tveka inte att fråga. Det finns många olika aktiviteter som du kan göra som kan bidra till att öka din karriär. Men kom ihåg, det viktigaste är att sätta din erfarenhet till god användning och visa upp dina talanger.

Detta är en bra sida utbildningsbolaget.se om utbildning.