Nyheter

Användning av avslappningsövningar för att bota sömnlöshet

Avslappningsövningar kan vara en av de mest fördelaktiga sätten att behandla sömnlöshet. Det är också ett bra sätt att lindra stress, vilket kan vara en av de främsta orsakerna till sömnlöshet. Avkoppling är ett tillstånd av fysiskt och psykiskt lugn och välbefinnande. Det kan hjälpa dig att slappna av i svåra situationer, som att vara fast i trafiken eller medan du arbetar på en deadline. Studier har visat att stress kan vara en faktor för många kroniska hälsoproblem, inklusive sömnlöshet. När du är stressad är din puls högre, blodtrycket högre och immunförsvaret blir svagare. Avkoppling är en process som hjälper till att föra dig tillbaka till ett avslappnat tillstånd. Du kan försöka använda tipsen nedan för att hjälpa dig att komma igång med avslappningsprocessen. Försök att göra några tysta, lugna aktiviteter som hjälper dig att koppla av, som att läsa en bok, titta på TV eller lyssna på musik. Dessutom, försök att undvika att titta på TV under nattliga timmar, eftersom TV kan vara stimulerande nog att väcka dig.

Stress förvärra sömnen

Stress kan också orsaka eller förvärra sömnlöshet. Många människor som lider av kronisk sömnlöshet befinner sig med sömnlöshet efter att de har behandlat en stressig situation. Eftersom den stress som orsakar sömnlöshet är inte något som kunde undvikas, tenderar det att återkomma, vilket gör det svårare att bli av med sömnproblemet. Du bör börja med att sätta dina tankar i ord och sedan försöka tänka på de saker som du vill glömma. När du fokuserar på dessa saker, kan du känna din spänning börjar smälta bort. Detta kommer förmodligen att ta några minuter, så tvinga inte det. Nummer ett och två viktigaste faktorer som leder till sömnlöshet är dåliga vanor och dålig sömnmiljö. Ta dig tid att ändra din miljö. Också, har en sömn studie gjort, detta kommer att bidra till att avgöra var du sover, och även dina sömnmönster.

Avslappningsövningar hjälper dig att bryta dåliga vanor som kan hålla dig från att få god sömn på natten. Du kanske upptäcker att de hjälper dig att börja sova bättre. Även om du kanske inte märker dem direkt, motion kan gynna dig i det långa loppet. Även om det kan ta tid, en regelbunden motion rutin kan gynna dig på lång sikt.

En samling texter om hälsa finns här halsoateljen.se.