Nyheter

Hur du skyddar dig mot kreditkortsbedrägerier

En ny lag träder i kraft 2020 som kommer att bidra till att hålla kortbedrägerier i schack. Kreditkortsbedrägerier är ett problem som banksektorn står inför dagligen. Det är därför du bör vara medveten om några tips för att förhindra kreditkortsbedrägerier.  Handla på en vänlig finansiell institution. Banken eller kreditunionen kan ha satt upp en skylt i sin lobby. Detta kan hjälpa dig att handla och se till att du inte följs in i butiken.

När du känner någon som har drabbats av kreditkortsbedrägerier kan de kanske hjälpa dig. Se till att varna din lokala polis om du hittar ett stulet kort som används i ditt grannskap. Det kan vara lite svårare att fånga någon som redan har kommit undan med det, men detta kan hända med viss uthållighet. Du bör också vara medveten om hur kreditkortsbedrägerier fungerar. Du kan bli utsatt för bedrägeri, om du använder ett säkert kreditkort för att handla online. Den här typen av kort kan inte nås av någon utan ett PIN-kodnummer som bara ägaren känner till. Tjuvar kan använda denna information för att få din kreditkortsinformation och sedan använda den för obehöriga köp online. Det finns sätt att undvika kreditkortsbedrägerier. Vissa butiker kräver att du sveper kortet med en PIN-kod på försäljningsstället. Se till att den här säkerhetsåtgärden är på plats innan du köper något.

Lämna inte ut personlig information

Du bör också vara medveten om de objekt som kan användas som ett vapen i din kamp mot kreditkortsbedrägerier. Tjuvar kan stjäla kreditkortsinformation som du har köpt online. För att skydda dig själv, bör du betala för dina varor innan du lämnar butiken. Du bör också leta efter tecken på kreditkortsbedrägerier. Betala för ett objekt innan du lämnar butiken är ett sätt att undvika risken att bli ett offer för bedrägeri. Om du redan har betalat för en vara i butiken ska du inte ta ut ditt kort. Du bör också vara medveten om online-bedrägerier. Det finns många människor som begår identitetsstöld på nätet och sedan använda den informationen för att köpa objekt på butiker. Du bör också undvika att ge ut ditt personnummer på nätet.

Slutligen, när du ansöker om ett kreditkort, är det viktigt att få en kopia av din kreditupplysning innan du ansöker. Du bör kontrollera din kreditupplysning regelbundet. Om det finns några misstag i din rapport, bör du kontakta kreditupplysningsföretaget omedelbart. När du är medveten om de många sätt som du kan vara ett offer för kreditkortsbedrägerier, bör du vara mer försiktig med vad du köper online och offline. Låt inte tjuvar använda din personliga information för att få gratis saker för sig själva. Genom att följa dessa tips kan du se till att du är skyddad från identitetsstöld.

Är du intresserad av shopping är denna sida sara81.bloggar.net värda att besöka.