Nyheter

Vinterträning för dig och din häst

Snö är ett problem året runt och vissa raser är mer predisponerade för det än andra. Vissa raser kommer att fastna inomhus hela vintern medan andra kan resa fritt runt gården under månaderna när det finns snö. Men hur vet du vilka hästar som ska hålla sig inomhus och vilka som ska vara ute? Låt oss diskutera svaret på denna fråga.

En av de största fördelarna med utomhusträning är att de flesta hästraser är vana vid vinterförhållanden. Hästar som har bott i lador hela livet kommer att ha en invand respekt för kyla och snö. Och när det gäller träning, ju längre en häst har varit i ladan, desto bättre blir det på att anpassa sig till utomhustemperaturer. Utöver det kommer vinterträningen också att hjälpa dina hästar när det gäller att hantera det kalla vädret. De kommer att lära sig en färdighet som kommer att vara användbar varje gång du stöter på kallt väder och kommer att göra det mycket lättare att hantera det.

Hästpsykologin är sådan att de inte gillar att vara runt snö. Så när de har haft snö falla på dem, blir de snabbt rädda för det. Om du har tränat din häst ordentligt för att uppskatta kyla och snö, kommer du att upptäcka att det kommer att bli en tillgång för ditt företag oavsett vilket klimat du är verksamma i.

En annan anledning till vinterträning är så viktig är att all träning du gör måste slutföras i en uppvärmd miljö. Du vill inte köra din häst i kylan för att komma ur en sväng eller ett problem.

Grunderna är a och o för hästträning

En aktivitet som att övervintra dina hästar kan hjälpa dig att få grunderna gjorda och sedan kunna njuta av hästarna när de vänjer sig vid ett varmare klimat. Det är egentligen inte nödvändigt att använda din byggnad som en inomhus plats för utbildning heller. Även bara grunderna i sommar bete är tillräckligt för att skapa en inomhusmiljö som din häst kommer att älska. Hästar kan vara mycket svåra djur att hantera när de är under stress. Även om du kanske tror att du hanterar problemet väl genom att låta dem stanna i den varma inomhus, det är inte samma sak som att faktiskt hantera stressen på rätt sätt. Och nyckeln till att hantera stress är inte att panik, utan snarare att ge din häst en chans att lugna ner sig.

Om din häst används till vardagen utomhus, blir det lättare att hålla den i en situation där det kan lugna ner sig. Det är inte att säga att man inte kan ta ut det och göra några roliga aktiviteter, men det är alltid bäst att sakta ner saker och ting när det gäller att hantera en häst som aldrig har utsatts för kalla temperaturer innan. Och det bästa sättet att göra det är genom att ha djuret i en varm miljö för vinterträning.

Under vinterträningen är det bäst att använda en monter som liknar den typ av läktare som används under sommartidsträningen. Så istället för att dra hästen , kanske du vill använda benen.

Förutom att träna hästen att dra, kan du också träna den att släppa tillbaka eller plocka sin egen fleece. Så snarare än att låta hästen att sträcka ut ryggen och hålla sig upp, kan du använda dra för att flytta djuret genom träningspass.

Det enkla faktum är att hästar är extremt skickliga på att hantera vintern i inomhusmiljöer och kan utbildas för att göra samma sak som de kan göra i den varma utomhusytan. Så oavsätte väder så behöver din häst motion och träning.

Besök denna sida för mer information om träning.