Nyheter

Installera en eldstad i hemmet

Installera en öppen spis i ditt hem är ett bra sätt att skapa värme och öka värdet på din fastighet. Det finns dock några saker du bör tänka på innan du installerar en. Läs vidare för att lära dig mer om det bästa sättet att installera öppen spis med dessa tips.

Vart ska eldstaden vara placerad , det bästa rummet är vardagsrummet. Men om du har ett stort vardagsrum eller uteplats, kan en stor öppen spis vettigt. Kom ihåg att när du väljer en öppen spis modell, bör det passa bra in i rummet där du planerar att installera den. Innan du faktiskt installerar den öppna spisen, mäta de exakta måtten på rummet där du planerar att lägga den. Om du vill mäta rummets dimensioner använder du ett måttband och markerar alla punkter. Använd sedan en inomhuslinjal för att rita linjerna. Installationsmetoder: Du kanske föredrar en metod framför en annan när du installerar eldstad.

En av de bästa sätten att installera eldstad är genom att använda skorstens metoden. En bit tegel, ofta kallad en singel, placeras i väggen och värms upp underifrån. Elden riktas sedan uppåt mot åsen. Naglar kan användas för denna typ av installation, men naglarna måste vara tillräckligt länge för att nå till toppen av den öppna spisen. Spik måste hamras eller drivas in i åsen så det kommer att hålla singeln ovanför eldstaden.

Den andra metoden för installation är med hjälp av en kamin insats. Insatsen läggs helt enkelt över åsen på eldstaden. En öppning skärs i så att eldstaden kan installeras. När eldstaden är installerad kan sömmen mellan och åsen förseglas. Detta gör installationen enklare.

Installation av eldstaden kan göras själv om du har lite tid och kompetens. Men om du inte har tid eller kompetens, är det viktigt att anlita en professionell entreprenör för att installera öppen spis. Installatörer gör jobbet enklare, och de tar hand om detaljerna för att se till att det görs rätt.

Besök denna sida cleancorner.se för mer information.