Nyheter

Dags att förstå sig på fotboll

Har du någonsin sett en fotbollsmatch och undrade, ”Vad händer där?” Om du inte har, du är i för en behandling. Detta är skönheten i fotboll, alla dessa saker kan utforskas och förstås om du vet vad du letar efter. Vet vad du letar efter. Precis som alla sporter, kan fotboll dra mer än sin andel av fans, bra och dåliga. Att veta vad du letar efter och veta hur man beskriver dina förväntningar är nyckeln till att njuta och stödja ditt team och vara nöjd med resultatet. Att veta vad som väntar är en del av att veta spelet i fotboll. Innan avspark kan spelare på planen bära sina tröjor och det kommer att finnas ett meddelande från högtalarna som meddelar början av spelet. Detta bör berätta för alla vad som väntar.

Laguppställning

När spelet börjar, bör spelarna börja springa ut på fältet. Det första spelet efter det första spelet kallas pjäsen, det är där lagets startande offensiva spelare kommer att rada upp och börja springa runt en cirkel på planen med händerna vid sina sidor, förbereder sig för att spela sina poäng räkna. Därefter får laget ta sina  positioner och de kan antingen sparka  bollen, beroende på om sparkar laget har fått bollen först eller inte. Efter spelarna på varje lag rada upp, är deras  räkna kallas och brottet får göra en sista flytta, vanligtvis en ”twist” eller en ”bend” som tränare kallar det. När laget är klart sin  rutin, är bollen knäppte och spelet börjar. Varje lag har en pjäs; laget på offensiven har den första möjligheten att komma in i slutzonen; försvaret kan försöka förhindra att det händer. Det är början på fotbollen.

När en spelare har knäppt bollen, nästa spelare som får göra något på fältet är quarterback (oftast laget med ledningen), innehavaren, spelaren, ryggen, den defensiva linjen och linebackers. Ett team tilldelas också en timeout för att använda klockan. Under de sista två minuterna av spelklockan kan försvaret och offensiven byta spelare mot ersättning och personalbyte. Tränarna kommer att avgöra vilket lag som har bollen först och quarterback kommer att kasta bollen till sin mottagare för att få bollen i slutet zonen. När bollen är knäppt och spelklockan går ut, slutar spelet och det vinnande laget får beröm för att ha gjort poäng.

En sista anmärkning om spelet fotboll är att det är en alla ut, kraftfull och spännande spel. Det kan vara lika spännande som att titta på en fotbollsmatch eller baseball match eller ens en boxningsmatch. Du kan titta på fotboll gratis på TV, men om du inte har en parabolantenn i ditt hem eller bor i de städer där de nationella spelen spelas, kan du faktiskt inte se spelet om du inte prenumerera på en pay-per-view-system eller ett kabelnät. Det finns också många webbplatser som erbjuder live video av spelen, men dessa platser är ofta inte gratis.

Är du intresserad av träning är denna sida itsshowtime.se värd att besöka.